EMDR therapie in Ede

Het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis is niet alleen vervelend, maar kost je ook onnodig veel tijd en energie. Vaak slaag je er na verloop van tijd wel in om het trauma min of meer een plek te geven, alleen kan het zo zijn dat er nare beelden zijn die soms of zelfs regelmatig boven komen drijven. Wat bij een trauma in veel gevallen gebeurt, is dat er emoties zijn die je langdurig blijven achtervolgen. Ik kan jou, door middel van Eye Movement Desensitization and reprocessing, afgekort EMDR, helpen met dit verwerkingsproces. Dat doe ik in mijn praktijk voor EMDR in Ede.

Trauma verwerken met EMDR therapie

Door de goede resultaten die worden behaald, staat EMDR erg in de belangstelling, als het gaat om het verwerken van een trauma. Het helpt jou om de bijbehorende angsten te laten afnemen en juist die angst en de bijbehorende spanning, is wat je leven zo enorm bepaalt. EMDR is een wetenschappelijk bewezen therapie. Deze therapievorm helpt jou snel om de ingrijpende gebeurtenis uit het verleden voorgoed te verwerken. Het doel van EMDR therapie Ede is om de beelden en emoties die je nu nog dwars zitten, los te laten. Dit doe ik door een bilaterale stimulatie (oogbewegingen, tikjes via koptelefoon of tappen op benen) samen met het bewust opzoeken van je trauma. Hierdoor kun je op een snelle en zorgvuldige manier het trauma verwerken.

Hoe verloopt een behandeling EMDR Ede?

Zodra je bij mij in de praktijk komt, gaan we eerst praten over wat je hebt meegemaakt en wat dit met jou heeft gedaan. Dit geeft mij een goed beeld van de oorzaak van de klachten waar jij nu mee rondloopt. Het is altijd vervelend om over een negatieve gebeurtenis te moeten praten. Laat staan dat je daar bewust aan terugdenkt. Toch is dit waar de kracht van EMDR therapie Ede ligt. Tijdens de behandeling ga jij in gedachten terug naar het beeld dat jou de meeste spanning geeft. Confronterend is dat zeker, maar ik ben de gehele sessie bij je in dezelfde ruimte. Met mijn ervaring weet ik hoe ik jou hierbij moet begeleiden en de sessies op een veilige manier te laten verlopen.

Oogbewegingen motiveren beide hersenhelften

Ik laat je, met behulp van een aanwijsstokje, verschillende oogbewegingen uitvoeren. Dit stimuleert jouw beide hersenhelften om beter te gaan samenwerken. Zo wordt de oude emotionele lading gewist om plek te maken voor een nieuwe positieve lading. Hoewel dit idee je misschien vreemd lijkt, is het een bewezen effectieve methode die ook jou kan helpen. De invloed van het trauma wordt afgezwakt, waardoor het voor jou uiteindelijk niet meer wordt dan een vervelende gebeurtenis in je leven.

De ervaring leert dat je na een eerste behandeling vaak al verbetering merkt. Toch zijn er wel wat meer behandelingen nodig om het voorval echt goed te verwerken. Met behulp van EMDR Ede veranderen we het trauma, met angsten en nare beelden, in een herinnering waar je aan terug kunt denken, zonder hier die vervelende spanning bij te voelen.

Neem contact met mij op
Loop jij al langere tijd rond met de gevolgen van een trauma en weet je niet hoe je dit zelf kunt oplossen? Bel mij of vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je een afspraak wilt maken voor een behandeling EMDR Ede.